Kirkkovuosi soi


Kirkkovuosi soi
Mollis Durus -työryhmä (Anni Collan, Kaisa Kraft) esittää Turun kulttuurilautakunnan tuella kahta eri lied-teemakonserttikokonaisuutta kirkkovuosen 2021 aikana. Kirkkovuoden vaiheiden tematiikka näyttäytyy ohjelmistovalinnoissa ja visuaalisesti. Ohjelmakokonaisuudet risteilevät varhaisesta yksiäänisestä kirkkohymnistä aina nykypäivään asti, nivoutuen saumattomasti kirkkovuoden teemojen ympärille. Ajatuksena on sisällyttää ohjelmaan suhteellisen paljon uutta musiikkia suomalaisilta nykysäveltäjiltä, sillä haluamme työllämme tukea suomalaisia säveltäjiä.

Vaikka kirkkoprojektilla on uskonnollinen viitekehys, sisältää se myös paljon sekulaarisia elementtejä - haluamme lähinnä hyödyntää kirkkovuoden tarjoamia rikkaita temaattisia mahdollisuuksia ja meille jo entuudestaan tuttuja kirkkoja inspiroivina esiintymistiloina etsien niille mielenkiintoisia käyttötapoja. Jokaiseen konserttiin tulee mukaan myös vähintään yksi selkeän hengellinen elementti - runo, sävellys tai raamatunlause - sillä haluamme kunnioittaa tilaa ja kristillistä traditiota.

Konserttien olemus on osallistava, yhteisöllinen. Tutkimme mahdollisuuksia hyödyntää tilaa, esiintyjien ja yleisön sijoittelua, akustiikkaa, valaistusta sekä puheen, musiikin ja kehollisen ilmaisun rajapintoja luodaksemme herättelevän ja mieleenpainuvan taide-elämyksen.

Huomioimme voimassaolevat koronarajoitukset, ja tiedotamme tällä sivulla järjestelyistä ennen konserttipäivää.

Tervetuloa elämyksellisiin konsertteihin!

Vitae


Sorry, registration has ended.

VITAE -konsertti no 1

Konsertissa kuullaan Toivo Kuulan laulumusiikkia, sekä turkulaissäveltäjä Pauliina Isomäen laulusarja "Den väntande själen" Edith Södergranin runoihin. Esiintyjinä sopraano Kaisa Kraft sekä pianisti Anni Collan. Tervetuloa nauttimaan! Konserttiin on vapaa pääsy.


  • Date: 7.7.2021 06:00 PM
  • Location: Peltolantie 2, Turku, Suomi (Map)
  • More Info: Henrikinkirkko

Vitae


Sorry, registration has ended.

VITAE -konsertti no 2

Konsertti rakentuu niin ikään Toivo Kuulan musiikin ympärille, mutta sisältää lisäksi jotain uutta ja jännittävää. Esiintyjinä sopraano Kaisa Kraft ja pianistina tällä kertaa Maria Männikkö. Konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa taide-elämyksen äärelle!


  • Date: 1.8.2021 01:30 PM
  • Location: Seiskarinkatu 35, Turku, Suomi (Map)
  • More Info: Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli, Hirvensalo

lux


lux
Lux -konsertit sijoittuvat lokakuulle ja joulun jälkeiseen aikaan ennen loppiaista. Teemaväri on valkoinen, ja juhlapyhinä muistetaan lapsia (viattomien lasten päivä) sekä vietetään varhaiskeskiajalta periytyvää enkeliaiheista mikkelinpäivää. LUX -konsertit ovat luonteeltaan intiimejä: esiinnymme valkoisissa asuissa kynttilänvalossa ilta- tai yöaikaan.


Events


LUX -konsertti nro 1

Ensimmäisessä LUX -konsertissa kuullaan Melartinin ja Dvorakin kauniita ja syvällisiä lauluja, sekä peilataan keskiaikaista ja ultramodernia akselilla Hildegard Bingeniläinen - Kaija Saariaho. Konsertissa kuullaan myös esiintyjien omia mietelmiä. Tällä hetkellä ei voimassaolevia koronarajoituksia: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69917122 Konsertti on ilmainen. Ostamalla käsiohjelman autat meitä kattamaan tilavuokran :) Tervetuloa!


  • Date: 2.10.2021 01:34 PM
  • Location: Yliopistonkatu 29, Turku, Suomi (Map)
  • More Info: Betel-kirkko

Sorry, registration has ended.